«pied de poule», «houndstooth» або просто "гусяча лапка"

це було минулого тижня. було холодно і неприємно (зараз десь так само) і мені захотілося подивитися якесь тепле та радісне відео.
надихає мене постійно роботи покійного Alexader McQueen. є у мене улюблений показ - осінь-зима 2009

прекрасна музика і магічні образи. перші 15 моделей були з дуже популярним зараз зігзагоподібним принтом, який називають по-різному: "гусяча лапка", «pied de poule», «houndstooth». 

історія цього орнаменту довга-предовга, ще в страдавній Шотландії його використовували в одязі. зараз можна побачити не лише традиційне чорно-білий, але і кольорове забарвлення. 
цікавість до "стилю 60-х" відображається в одязі, інтер'єрі та аксесуарах. переосмислення цього шотландського орнаменту відбулося після фільму "Breakfast at Tiffany's, де головна героїня Одрі Хепберн вдягала маленьку чорну сукню та приталений піджак з чорно-білим принтом.

також на екранах в такому образі з'являлася Лорен Беколл.


цей принт майже ніколи не виходить з моди: в 30-х, 70-х, і навіть зараз він постійно відроджується. а завдяки італійському будинку Salvatore Ferragamo та його осінньо-зимній колекції - носити "гусячу лапку" зараз дуже актуально.


не дивно чому цей принт з'явився в гардеробі багатьох зірок


     Lady Gaga                        Анна Делло Руссо          Ким Кардашян 


у мене теж є одна спідничка,  в якій я буду ходити взимку. а от улюбленцем залишиться, звісно, образ від МакКвіна осінь-зима 2009





2 коментарі :

  1. У Lady Gaga вроде даже татушка на лодыжке гусиной лапкой виднеется )

    ВідповістиВидалити
  2. можливо. але не думаю, що вона справжня.
    то, мабуть, для образу цілісного.

    ВідповістиВидалити