Оленка Кольорова - модниця зі стажем


Київ поки що не Лондон, і до нього йому далеко, але коли саме у нас зустрічаєш британку – одразу стає дуже цікаво. А особливо, коли ця британка розмовляє чистою українською мовою і, захоплюється модою все життя.
Близько року тому я познайомилася з Оленкою Кольоровою ( саме так її всі називають). Десь в той період вона переїхала жити до Києва з Дніпропетровська, в якому вчителювала 5 років; викладала англійську в школі.




Оленка просто вразила мене – своїми історія і своїм дуже яскравим виглядом. Коли ми познайомилися поближче, вона розповіла, що вже більше 30 років колекціонує одяг. Вона запросила мене до себе в гості, і я на власні очі могла переконалася, що ця жінка – це втілення чистого яскравого кольору. Починаючи від посуду на кухні і закінчуючи її косметикою та шаленим гардеробом, - усе переливалося кольорами веселки.

у Оленки настільке багато всього цікавого


можна година розглядати усі її полички




вона навіть в старому радянському посуді знаходить свою естетику






За смачним чаєм ми довго розмовляли.



Оленко, розкажи про себе і про твою любов до кольору. Як це все почалося?

Я народилася в Англії. А займаюся дуже важливою справою – бути Оленкою. Почала збирати кольоровий одяг, коли мені було 20 років. Я припасовувала панчохи до різного мого вбрання. Це були 80-сяті і було модне все дуже яскраве та кольорове. І тишком нишком, почала збирати одяг – а саме насичених та яскравих забарвлень.
Перші свої флюарисцентні кольори, я купала, коли поїхала у подорож зі своїми товаришками до Амстердаму. Там я купила собі величезний зелений светр. А ще в  ті часи ми купували пару сережок – одна була для мене, друга для подруги. У 80-ті – це було дуже модно! Лише 7 років тому  я почала носити дві однакові сережки, а до того часу лише дві різні.
Почавши жити в Канаді, я постійно збирала і вишукувала флюарисцентні кольори.  У мене було все таких відтінків: черевики, панчохи, аксесуари. Є одна цікава історія: одного разу я купила дуже багато гарних панчіх, цілий мішок! А через 10 років знайшла їх,  тієї ж самої фірми, але вже на секонді – вони вважалися вже вінтажними, але коштували дорожче ніж тоді, давно, коли були новими та вважалися модними.
Я не знаю, чому так люблю колір. Можливо, тому що я росла в 60-тих, а тоді все було кольорове. А ще у мене була мама модниця. Вона припасовувала мені, ще зовсім маленькій дівчинці, якісь яскраві стрічечки. І коли я почала купувати кольорові панчохи, то і вона одразу купила собі декілька.




Оленка - власниця декількох поличок різного яскравого взуття

Що ти думаєш про секонди? Чи купуєш ти там одяг?

Секондувати я почала на початку 80-тих, а купувала одяг з 60-тих. Обожнюю старі речі – вінтаж – за їх цікавість та історію.  В Англії секонди – це гурма одежі, яка просто лежить на столах. Тоді у 80-тих я вишукувала все старіше 70-х. Перше, що я бачу – це колір, потім стиль, далі розмір, а тільки в останню чергу запитую про ціну.
ось як виглядає її шалена кімната

вона власниця більше 50  перук з різних міст світу


а це найсокровенніше- її гардероб





а ось і панчохи!

Ти, як знаю, багато подорожуєш. Де на твою думку найцікавіше ходити на секонд?

Перше, це в Англії. В місті Лестер є 3-х поверховий будинок, а там просто казка для таких як я. В одних кімнатах можна знайти сукні та піджаки, в інших на столах лежать краватки, в якійсь відкритій шухляді можна знайти прикраси.
В кожному місті, я знаходила магазин вінтажного одягу. В Канаді мені дуже подобалося потрапляти до магазинчику «courage my love», туди заходити , щоб купити чоловічі сорочки, піджаки, краватки. В Лестері улюбленим був «dolls vintage». В Лондоні це UpMarket, де під містом ряди різного і дуже цікавого одягу – там все з Америки та Англії, навіть з 50-х років можна знайти.

 В Україні мені подобається ходити на барахолки, в Києві мені дуже люблю Куренівку.







Ми ще довго розмовляли з Оленкою, вона мені розповідала про свої подорожі та натхнення. Але це було на початку літа – яке вона провела у фантастичних мандрівках, і, звісно, привезла з собою купу кольорового одягу, який я хочу страшенно побачити!

9 коментарів :

  1. читаю и радуюсь, не статья, а таблетка радости! такие посты нужно использовать в качестве антидепрессантов:)а о таких людях, как Оленка - снимать кино и писать книги

    ВідповістиВидалити
  2. дякую!)
    про Оленка знімала передачу моя подруга, це було давно. як знайду те відео, то зкину. просто у цієї чарівної жінки ще і голос, і вимова, рухи - все особливе.

    ВідповістиВидалити
  3. о, а на перших фото - найактуальніший принт літнього сезону. фруууукти!) моє улюблене з цього - у Стелли МакКартні)
    позитивна жіночка, видно з 1го погляду) а скільки одягу) супер! головне, що весь такий кольоровий)

    ВідповістиВидалити
  4. а ще вона тусовщиця, і у неї постійно купа народу ночує.
    влітку вона була десь в Америці і Європі. а насправді, вона вчить дітей англійської, і ходить на заняття у всьому тому одязі!

    ВідповістиВидалити
  5. Оленка б дуже підійшла в твою рубрику "гардероб"!

    ВідповістиВидалити
  6. Здравствуйте)
    Большое вам спасибо за пост и видео.
    Случайно наткнулись на него сегодня с подругой и были до слез рады вспомнить чудесную иностранку, с которой нам посчастливилось осенью или поздним летом пообщаться на выставке хендмейда.
    Узнав из видео про ее коллекцию цветных вещей нам очень захотелось подарить ей что-нибудь от себя. Подскажите, пожалуйста, как можно её найти. Будем безмерно благодарны)

    ВідповістиВидалити
  7. https://www.facebook.com/profile.php?id=569596592 ось Оленчик фейсбук. але вона там не дуже частий гість. але все одно пишіть. якщо довго не буде відповіді, то я в неї запитаю чи можна дати її телефончик)

    ВідповістиВидалити