Музей історії моди/історичний екскурс


Нещодавно в Київському Планетарії відкрилась виставка «Музей історії моди». Це величезна колекція суконь, аксесуарів, предметів вжитку, які багато років збирала Марина Іванова.


Сукні, що були представлені в залі, детально можуть описати той період, в якому жили дами, що їх носили, їх стан в суспільстві та любов до моди. Атмосфера вишуканості, елегантності та краси просто переповнювала мене не відкритті виставки.



В Музеї історії моди представлені 80 модних ансамблів, які раніше належали європейським світським дамам позаминулого століття: розкішні бальні сукні, накидки для відвідування опери, візитні туалети, весільні наряди, костюми для прогулянок.



Загалом продовж дня аристократка змінювала свій туалет 6 разів, відповідно для конкретної події. До кожного образу пасували лише певні, якісно підібрані аксесуари: сумки, рукавички, взуття, парасольки від сонця, капелюшки ти інші важливі дрібнички.







На виставці дуже детально представлена нижня білизна, біля якої мене спіймала Юля Вебер, журналіст з 1+1. Через декілька днів мама запитувала, чому я не розповіла, що стала дизайнером одягу (по телебаченню мене представили саме так).


Виставка триватиме до 19 вересня на території Київського Планетарію. Дуже рекомендую всім, хто цікавиться модою, для більш детального її усвідомлення та розуміння.

Немає коментарів :

Дописати коментар