Northing Else. Одяг з концепцією

Ще до травневневих свят я зустрілася із засновником бренду Northing Else  Віталієм Клюшкіним і довго розмовляла. Не лише про одяг його марки, а про філософію, будизм і відчуття світу. Хоча ми вже досить давно знайомі, але ці довгі бесіди завжди відкривають якісь нові аспекти та цікаві деталі.




"У мене трансгуманістичні наміри – дарувати комфорт споживачам!
Дизайн – це не лише гарна річ, авторська, а це компіляція усіх складових, що створюють сам продукт. По-перше, має бути гарна споживацька ціна, по-друге, це якість, по-третє,він  має йти в ногу із сучасними трендами та тенденціями. "

Чи є в тебе команда? З ким ти працюєш?

На даний момент, вже зявилася, до цього я займався усім один. Був такий воїн, вікінг один в полі.

Коли ти захопився створенням одягу?

Одяг – це своєрідна платформа, через призму якої я можу висловлювити все, що забажаю. Раніше я писав картини, але це перестало мене цікавити, бо арт – це дуже вузько спеціалізована локація.
Одяг – це як створення музики, всі її слухають, так сама і одяг носять всі. Він все обєднує, всі мої захоплення і як результат виникає щось нове, через призму якого я висловлюю своє ставлення до світу.
Те що я створюю можна назвати просто «одяг», але в нього закладена певна концепція, намір чи думка, а точніше певне метафізне відчуття, яка ти можеш мати, коли відчуваєш, що живеш тут і зараз.








Скільки існує бренд?

В 2010 була створена перша колекція шапок, далі були майки, а в цьому році я створюю чіноси, взуття та рубашки.

Чи плануєш ти співпрацювати з іншими творчими особистостями?

Так, звісно. Особливо з художниками, які так само як і я будуть відчувати і бачити в одязі певну основу для реалізації своїх творчих проектів.

Як ти оберігаєш якість одягу, що створюєш?

Для мене це одне з найголовніших і ключових аспектів у процесі. У бренда власне виробництво, тому я постійно контролюю якість усіх зразків.





Що тебе надихає?

Краса і дійсно прекрасні речі. За допомогою одягу мені хочеться передати своє бачення прекрасного. Все, що бачу гарне – намагаюся інтерпретувати і передати це за допомогою тканини.

Про майбутні плани розкажи.

Про те, що потім  я не думаю, обожнюю зараз і намагаюся повністю насолоджуватися ним, процесом, який відбувається зі мною в ці хвилини.

Розкажу про назву. Що ти вкладаєш в northing else?

Я дуже довго думав над назвою. Спочатку виникло, утворилося слово northing, але мені здалося що воно не до кінця розкриває усю мою задумку. Потім я додав слово else. Вийшла лаконічна фраза і дуже гарна бірка, яку я довго шукав.


Який твій клієнт? Хто ця людина, що носить одяг від northing else?

Це людина, що живе сьогоднішнім днем, не думає про майбутнє і отримує максимум задоволення від життя, від процесу, що відбувається саме зараз. В першу чергу це я, і мені хочеться, щоб люди схожі на мене носили одяг, що відображає те, ким вони є насправді.

Що для мене найважливіше? Це не яскраві деталі, які змушують покупця доставати гаменець, а щоб майка чи шапка такими і залишалися, без додаткової мішури. Одяг без нічого зайвого, без поміх, без перешкод; в якому ти можеш відчувати реальність. Це як телевізор, але без реклами. А ще дуже важливо, - це бути гармонійним у будь-якому просторі, де буде знаходитися людина. Така собі споглядальна меланхолія.









5 коментарів :

  1. трансгуманістичні наміри... людина, що живе сьогоднішнім днем, не думає про майбутнє?!

    ВідповістиВидалити
  2. Швейное, трикотажное, наконец, обувное производство. И всё свое. А-а-а-а!!111

    ВідповістиВидалити
  3. Відповіді
    1. Умка, даже в пиаре хочется немного реализма. Как минимум, для адекватности.

      Видалити