Чеське мистецтво. Їржі Корнатовський.

абосолютно невдало дивний день: дурна 2-х годинна зустріч, провал у ПінчукАртЦентрі та розряджена батарея на відкритті виставки, де я мала виконувати роль фотографа.

але - дні бувають різні - і все ж приємності проглядалися, такі  як  знайомство з чеським художником Їржі Корнатовським, що вже вдруге привозить до Києва свої медитативні величезні полотна. цього разу виставка мала назву "життя як картина".



такий собі приємний чех, який полюбляє виставлятися у Америці, ще у 80-х зрозумів, що навколишній світ досить жорстокий і залишається лише закритися у власному внутрішньому світі. сам процес творіння його картин дещо схожий з медитативною атмосферою християнських монастрів, на довге мовчання і концентрацію. це монотонне повторення рухів його руки з шматком вугілля нагадує молитву чи мантру.










час написання одного полотна - досить різний від 2 місяців до року, а сам малюнок одночасно лаконічно простий хоча і потребує багато терпіння та зосередженості.

на відкритті у Bottega Galery був традиційний чеський фуршет з пивом та оселедцем, а також для любителів міцних напоїв -  бехеровка.


нічого не спробувала. не зняла жодного відео. але багато сміялася і освоювала чужий кенон та чеську мову.

Немає коментарів :

Дописати коментар